
Vertėjas
Gastronomija reikšmė
Gastronomija - (pranc. gastronomie; pagal pavadinimą Beršu (Berchoux) poemos Gastronomie (Gastronomija), parašytos XVII a., skirtos valgių gaminimo menui; iš čia - iron. pilvo dėsnių mokslas: gastro- < gr. gaster, kilm. gastros - pilvas, skrandis + nomie analogiškai pagal astronomija - dangaus kūnų dėsnių mokslas): 1. valgių gaminimo mokslas; 2. gatavos maisto prekės - sviestas, sūriai, dešros, mėsa, žuvys, salotos, ikrai, gėrimai.Gastronomija angliškai, latviškai
Kirčiavimas:
1. Gastronòmija (dktv. mot.gim. vnsk. V.)
2. Gastronòmija (dktv. mot.gim. vnsk. Įn.)
3. Gastronòmija (dktv. mot.gim. vnsk. Š.)
Terminų žodynas